Direct contact?
070 - 327 67 07
Nieuwsoverzicht Deel online:
9 oktober, 2017

Huuralarm geeft duidelijk beeld

Ondernemers werken nog regelmatig met camera's waarbij het beeld niet voldoet om verdachte personen aan te houden, zo concludeerde het Ministerie van Justitie en Veiligheid op basis van een nieuw onderzoek. 

Nadat een inbraak of overval heeft plaatsgevonden vraagt politie beelden op om de dader(s) te identificeren. Veelal zijn de beelden van een dermate slechte kwaliteit dat personen niet herkend worden waardoor een arrestatie uit blijft. 

 

Van de tweehonderd locaties die onderzocht zijn bleek dat er in zestig winkels geen camerasysteem aanwezig was. Sommige bedrijven werken met gedateerd materiaal, zoals opslag op VHS videobanden, zodat personen op de beelden niet herkenbaar zijn. De politie ziet ook dat steeds vaker camera's op verkeerde plaatsen zijn aangebracht of niet van plaats veranderen als het interieur van het pand is gewijzigd. 

 

Ook zijn de camera's zelf niet goed afgesteld waardoor de scherpte ontbreekt of ze te veel tegenlicht hebben bij de opnames. De beveiligingssystemen hebben regelmatig een verkeerd camerastandpunt waardoor daders niet goed gefilmd worden, dan zijn alleen petten of capuchons zichtbaar in plaats van het gezicht. Criminelen weten dit ook en houden er rekening mee wanneer ze een pand binnenkomen voor een inbraak of overval. 

 

Huuralarm heeft de camerabeveiliging en kennis in huis om uw pand te beveiligen en insluipers af te schrikken met een duidelijk beveiligingsplan. 

 

Meer informatie over onze diensten?

Contactinfo