Direct contact?
070 - 327 67 07
Nieuwsoverzicht Deel online:
18 januari, 2018

Inbreken met slotenmakers

Inbrekers vinden altijd nieuwe manieren om in te breken, de laatste trend is het inschakelen van de slotenmaker. Huuralarm inbraakbeveiliging helpt slotenmakers.

Onlangs werd in Haarlem een nietsvermoedende slotenmaker gevraagd een deur te openen. Wat de slotenmaker niet wist is dat hij onbedoeld meewerkte aan een inbraak.

 

 

 

Service verlenen aan een bewoner die zijn huis niet meer inkan is wat anders dan toegang bieden aan inbrekers. Adviseurs van Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid zullen dan ook actie moeten ondernemen om slotenmakers te wijzen op misbruik van hun vakmanschap door het inbrekersgilde.  

 

Volgens een inspecteur van het CC&V heeft de focus gelegen op inbraaktechnieken als cilindertrekken wanneer er beveiligingsadvies gegeven werd. Om onbedoelde hulp aan inbrekers te voorkomen heeft de inspecteur al een oplossing gevonden; "De slotenmaker hoeft de bewoner bijvoorbeeld alleen maar te vragen in welk keukenkastje hij na binnenkomst de borden kan vinden. Dat kan een bewoner je zonder twijfel vertellen."

 

Het is uiteraard nog veiliger om een goed beveiligingssysteem aan te leggen. Wanneer een slotenmaker helpt bij het openen van een deur zal de echte bewoner het alarmsysteem uitzetten. De slotenmaker en een ongenode indringer zullen het geloei van de sirene horen wanneer het alarmsysteem niet uitgeschakeld wordt. En beide zullen hun conclusie trekken. 

 

 

Meer informatie over onze diensten?

Contactinfo