Direct contact?
070 - 327 67 07

Huuralarm beveiligt kerk in Zegveld

Huuralarm beveiligt de hervormde kerk tijdens de renvatiewerkzaamheden in Zegveld. De kerk aan de Hoofdweg is toe aan een grondige renovatie waarvoor door middel van verschillende goedendoelenacties een aanzienlijk bedrag is ingezameld. 

"De kerk gaat helemaal leeg, alle atributen gaan eruit want de hele vloer gaat eruit", aldus Eveline Brak van de renovatiecommissie. Het kerkgebouw krijgt een nieuwe fundering omdat de palen waarop het monumentale pand rust onderhavig zijn aan houtrot. Er moet dus ook opnieuw geheid worden.  

 

De kerk wordt ook opnieuw betegeld omdat deze zijn losgeraakt en beschadigd. "De huidige tegels zijn dezelfde als ze in de Maastunnel gebruikt hebben. We hebben toen een partij van deze tegels opgekocht", aldus Brak.  

 

Verder wordt er gewerkt aan de buitenkant van het gebouw en krijgen de glas-in-loodramen, de verwarming en het kerkorgel een opknapbeurt.  

 

Om de kerk, die dateert uit 1862, te renoveren is een bedrag nodig van 790.000 euro. Ondanks de inspanningen van de leden is het hele bedrag nog niet binnen. Mocht het niet lukken dit bedrag door sponsoring of acties binnen te halen zijn kerkleden bereid het bedrag te zullen lenen.  

Meer weten? Neem dan contact met ons op

Newsalerts

Vul een geldig e-mailadres in
Aanmelden
Vink dit selectievakje aan als u wilt doorgaan

Meer informatie over onze diensten?

Contactinfo